Zoeken 
 

Competitie

Sedert 1981 tot september 2011 hadden we deze opleiding in onze club. Het was een periode met grote successen en resultaten (zie zwemschool); we waren één van de betere Belgische Zwemclubs. Ondertussen is de structuur van de Vlaamse Zwemfederatie sedert een 5-tal jaren sterk geëvolueerd. De topsportschool zwemmen werd opgericht; als club kan je niet meer geven aan de topzwemmers wat ze krijgen in de topsportschool.

Er zijn zoveel facetten aan de optimale opleiding van een topzwemmer/zwemster. (persoonlijke begeleiding van een trainer, strenge medische opvolging, kracht - fysieke trainingsoefeningen van het lichaam, voedingsspecialist, enz...)

Het is dan ook de meest eerlijke houding van een club t.o.v. een getalenteerde competitiezwemmer, voor hem of haar de beste mogelijkheden te creëren om zijn/haar talenten optimaal te laten ontwikkelen. Maar er is ook een keerzijde aan de medaille. De getalenteerde zwemmers van de club zijn praktisch niet meer aanwezig in het clubleven, in de clubsfeer, (verblijft tijdens de week op de topsportschool, stages met de topsportschool, eigen opvattingen over opleiding en sturing van de atleet door lokale bekwame mensen vallen soms overboord,...)
De club moet in het belang van de zwemmer zijn getalenteerde element afstaan aan de reglementeringen van de topsportschool. Daardoor verdwijnt in uw club grotendeels de lokale voorbeeldfunctie van uw vedetten t.o.v. andere toekomstige jongere getalenteerde zwemmers. 

Was er dan geen andere vorm van topsportschoolstructuur mogelijk, waarbij het lokale werk van de club voor de zwemmer, de lokale situatie van de zwemmer (bv onderwijsniveau) meer gerespecteerd werd? Bij andere vormen van structuren worden door het sportbeleid, voor de sportclubs met topzwemmers, strenge opleidingsnormen voorzien; bij het voldoen aan deze normen worden de clubs door het beleid rechtstreeks gefinancierd. Dit zou kunnen belangrijke problemen oplossen.

Het blijft zeker overduidelijk dat een kind met competitie als toekomstvisie zeker bij ons terecht kan. Wij zullen ervoor zorgen dat hij/zij de basiskenmerken van een goede competitiezwemmer, nl. de goede zwemtechniek, op de juiste manier aanleert. Onze opgeleide trainers staan daarvoor garant. Na onze zwemschool kan deze zwemmer of zwemster overstappen naar een club gespecialiseerd in "echte competitie".

Beste competitiezwemmer,
de gouden vuistregel: eerst uw zwemtechniek in orde en daarna baantjes zwemmen!
Fred Deburghgraeve begon pas aan 13 jaar echt te trainen; eerst had hij o.l.v. zijn vader de goede zwemtechniek geleerd.


 Berichten

Geen berichten

Activiteiten

Geen activiteiten
Nieuws
flash
 
zwemproeven december

De zwemproeven voor alle groepen van de zwemschool zullen doorgaan vanaf maandag 3 december tot en met zaterdag 8 december. Het wisselen van de badmutsen en uitreiken van de diploma’s gebeurt vanaf maandag 10 december.


 
Kerstvakantie 2018

Tijdens de kerstvakantie zal er niet gezwommen worden tussen maandag 24/12 en zaterdag 5/1. De lessen hervatten vanaf maandag 7 januari in alle zwembaden.


 
uurrooster seizoen 18-19

 Raadpleeg het nieuwe uurrooster.


 
  Laatst aangepast op: 03/11/2007© Zwemclub SOS vzw
Gent (Oost-Vlaanderen) 
 
 
 
 
Webdesign: Dynamic Arts - Gent - Oost-vlaanderen