Zoeken 
 

Clubinfo

 

Historiek

Zwemclub S.O.S werd in 1981 opgericht door Hugo Victoor en zijn echtgenote. De betrachting van de club was en is nog altijd, zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de bevolking, een goede basis meegeven in de verschillende stijlen van de zwemsport. 

Door de jaren heen had de club als hoofddoel, een goede zwemtechnische opleiding geven aan alle clubleden (zowel jongeren als volwassenen) o.l.v. bekwame geschoolde trainers. Gedurende 8 volle jaren (begin periode) was de zwemtechnische opleiding en structuur in handen van M. Louwagie, op dat moment lesgever specialiteit zwemmen aan de Ugent. Momenteel is hij de succesvolle manager van voetbalclub KAA Gent. Vanaf het begin (1981) kende onze club rijke geschiedenisjaren, zowel wat betreft de competitieafdelingen (zie inleiding zwemschool), als wat betreft de recreatieafdeling.

De zwemtechnische opleiding ligt in handen van Inge Victoor (was competitiezwemster o.l.v. M. Louwagie, maakte deel uit van de Belgische aflossingsploeg Inge Victoor, Ingrid Lempereur, Mieke Victoor, Nancy Engelen).
Een hoofdtrainster die de sport heeft beoefend op topniveau, 30 jaar leservaring en met BLOSO-brevet.  Ze heeft zwemclub S.O.S. een zwemschool uitgewerkt met een perfecte pedagogische structuur in handen voor goed opgeleide gediplomeerde zwemtrainers.  Alle leeftijdsgroepen zijn welkom.

De S.O.S zwemschool was en is nog steeds de ruggengraat van onze club.

Voor de volledige historiek van de club : klik hier.
Foto's uit de eerste jaren van de club vind je hier.

Veel zwemplezier ! 
 

Awards

2002 : beste jeugdopleiding van de stad Gent
2001 : beste jeugdopleiding van de stad Gent
2000 : beste jeugdopleiding van de stad Gent
1995 : Youth award BOIC : beste jeugdopleiding zwemmen in België 

 

Nieuws
flash
 
zwemproeven december

De zwemproeven voor alle groepen van de zwemschool zullen doorgaan vanaf maandag 3 december tot en met zaterdag 8 december. Het wisselen van de badmutsen en uitreiken van de diploma’s gebeurt vanaf maandag 10 december.


 
Kerstvakantie 2018

Tijdens de kerstvakantie zal er niet gezwommen worden tussen maandag 24/12 en zaterdag 5/1. De lessen hervatten vanaf maandag 7 januari in alle zwembaden.


 
uurrooster seizoen 18-19

 Raadpleeg het nieuwe uurrooster.


 
  Laatst aangepast op: 19/07/2013© Zwemclub SOS vzw
Gent (Oost-Vlaanderen) 
 
 
 
 
Webdesign: Dynamic Arts - Gent - Oost-vlaanderen